Χειροπαθητική - Θεραπεία Κυτταρικής
Ενεργοποίησης

 H χειροπαθητική  και ειδικότερα η θεραπεία Κυτταρικής Ενεργοποίησης είναι η ελληνική πρόταση στον παγκόσμιο χάρτη της εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και ανήκει σε μια ομάδα εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων που διεθνώς εφαρμόζονται συμπληρωματικά προς τις καθιερωμένες θεραπείες, με σημαντικά πολλές φορές αποτελέσματα  ακριβώς λόγω της αποτελεσματικότητας τους, οι σχετικές μέθοδοι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πειραματικών και κλινικών μελετών για την αποσαφήνιση των εμπλεκόμενων μηχανισμών ίασης.
Η μέθοδος της Κυτταρικής Ενεργοποίησης  βασίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος, όπου τα ανατομικά και φυσιολογικά του συστήματα, καθώς και το ψυχικό και ενεργειακό του πεδίο θεωρούνται ως ενιαίο σύνολο.
Image
 

 Ειδικές τεχνικές για την αντιμετώπιση μη φυσιολογικών καταστάσεων σε βιολογικό, νοητικό και ψυχο-συναισθηματικό  επίπεδο, οδηγούν όχι μονό στην αντιμετώπιση των σχετικών συμπτωμάτων, αλλά, λειτουργώντας στο σύνολο του ανθρώπου, ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αυτοϊασης που διαθέτει ο οργανισμός.
Όλα τα σωματικά ρευστά, το αίμα, η λέμφος, το ενδο- και εξω- κυττάριο υγρό, το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, διαμορφώνουν μέσω της συνεχούς ροής τους μια βιοχημική ενότητα, η διαταραχή της οποίας καταλήγει στις διάφορες παθήσεις. σε αυτό το πλαίσιο, στο πρότυπο νευροπαθητικής θεραπείας το ανθρώπινο σώμα θεωρείται ως ένα ρυθμικά κινούμενο σύστημα, σε  συμφωνία με τη ρήση του Ηράκλειτου, ότι «τα πάντα ρει»,  τμήματα του παλλόμενου αυτού συστήματος δεν είναι μόνο τα υγρά και οι ιστοί του οργανισμού, αλλά και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπάρχει γύρω από αυτό, λόγω της παρουσίας και κίνησης φορτισμένων σωματιδίων στο σώμα μας. καταστάσεις στρες, στεναχώριας, τρόμου, τραυματισμοί, κληρονομούμενα ελαττώματα, κ.τ.λ επηρεάζουν το πρότυπο της ρυθμικής κίνησης του παραπάνω παλλόμενου συστήματος και προκαλούν όλο το φάσμα των παθολογιών.

  Κατά την εκτέλεση της χειροπαθητικής θεραπείας ,ο θεραπευόμενος βιώνει την αίσθηση της ταλάντευσης σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα την θεραπεία του οργανισμού και την ταυτόχρονη αποκατάσταση του ηλεκτρομαγνητικού του πεδίου. θεωρείται πιθανό και αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης, ότι σε κάθε κύτταρο του σώματος υπάρχει η πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του, η όποια θα καθοδηγήσει τον θεραπευτή κατά την εφαρμογή της μεθόδου.

Επιστημονικές πηγές:
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2016.0083
https://link.springer.com/article/10.1007/s12529-009-9062-4
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1534735419840797

Συχνές Ερωτήσεις

Ερώτηση: Όλο και πιο συχνά ακούμε για τα αυτοάνοσα. Δηλαδή, υπάρχει και αυτοίαση; Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την φράση του Ιπποκράτη "Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται";

ΑπάντησηΤα αυτοάνοσα νοσήματα εμφανίζονται όταν για κάποιο άγνωστο λόγο το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται εναντίον του οργανισμού. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να μας προστατεύει απέναντι σε οποιοδήποτε ξένο σώμα που μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μας, π.χ. ιός, μικρόβιο κ.λπ..Όταν υπάρχει ένα αυτοάνοσο νόσημα, τότε το ανοσοποιητικό κάνει ακριβώς το αντίθετο, είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση της ανοσολογικής ανεπάρκειας, η οποία προκαλείται από υπολειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η υγεία στηρίζεται στην σχέση του τριγώνου από το ενδοκρινικό σύστημα ,το νευρικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα, όταν διαταράσσεται η σχέση των δύο πρώτων συστημάτων τότε και το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί. Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου έχει και τον μηχανισμό ομοιόστασης και έτσι μπορεί σε κάθε «αλλαγή» να προσαρμόζεται και να λειτουργεί σε δυνητική υγεία. Ο Ιπποκράτης μας είπε ότι το σώμα έχει την δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται ,απλώς η εποχή εκείνη διαφέρει με αυτήν που ζούμε σήμερα γιατί τώρα τα ερεθίσματα είναι πολύ περισσότερα που πρέπει να διαχειριστεί ο μέσος άνθρωπος. Έχει αλλάξει ο ρυθμός της ζωής, οι κλιματικές συνθήκες , η ποιότητα των προϊόντων διατροφής, τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με αρνητικά συναισθήματα , οι εργασίες μας είναι πιο απαιτητικές άρα ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας είναι πολύ λιγότερος .Αποτελεί ανάγκη να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εσωτερικό μας γιατρό και επειδή δεν προλαβαίνουμε έχουμε την ανάγκη του επιστήμονα θεραπευτή μας για να ασχοληθεί αυτός μαζί μας .Έχουμε πολλά παραδείγματα από συνανθρώπους μας που είχαν αυτοΐαση και τα ερμηνεύουμε ως θαύματα και θαύματα γίνονται καθημερινά, ο ίδιος ο  οργανισμός μας και οι δυνατότητες του είναι ένα θαύμα!!!

Ερώτηση: Τι σημαίνει τελικά η ολιστική θεραπεία και ποιες υποκατηγορίες έχει;

Απάντηση: Ο όρος ολισμός “holism” και ολιστικός προέρχονται από την ελληνική λέξη «όλον». Με τον όρο ολιστική περιγράφεται ένας νέος τομέας της ιατρικής που μεταβάλλει τη θεώρηση για την υγεία όπως την ξέρουμε και εξετάζει τα θέματα της υγείας σε όλα τα επίπεδα.  Στηρίζεται στο γεγονός δηλαδή ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο βιολογική μηχανή από ξεχωριστά όργανα, αλλά ένα πολυεπίπεδο όν, ένα ενιαίο ψυχοοργανικό σύνολο. Μέχρι τώρα στην άσκηση της παραδοσιακής δυτικής ιατρικής ο στόχος είναι η σωστή διάγνωση και η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κυρίως, με αποτέλεσμα να παραγνωρίζονται οι βαθύτερες αλληλεπιδράσεις ψυχικές- βιολογικές. Προέκυψε η ανάγκη λοιπόν ιατροί και θεραπευτές επιστήμονες να αναβιώσουν αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και λαμβάνουν υπόψη τους τον «εσωτερικό» και «εξωτερικό» άνθρωπο. Έτσι δημιουργούν ένα πρόσφορο έδαφος για επαναπροσδιορισμό της φύσης του ανθρώπου και τον βοηθούν όχι μόνο να ανακουφιστεί από την ασθένεια, αλλά και να γνωρίσει τον εσωτερικό του εαυτό. Υπάρχουν πολλές ολιστικές θεραπείες με διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά όλες στηρίζονται στην ίδια αρχή, μερικές από αυτές είναι η Ομοιοπαθητική, η Οστεοπαθητική, η Κρανιοϊερή, ο Βιοσυντονισμός, το Ρέικι ,η Γιόγκα, η Πολική θεραπεία, ο Βελονισμός, η Βιοδυναμική και άλλες.

Ερώτηση: Εξηγήστε λίγο τον όρο "κυτταρική ενεργοθεραπεία"

Απάντηση: Το σύστημα των περισσοτέρων είναι πολύ απλό: διεγείρεται ήπια η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο εγκεφαλικό κέντρο, προκαλώντας την επαναρύθμιση και τη θετική ανταπόκριση ορμονών και άλλων οργάνων του σώματος με αποτέλεσμα την αυτοθεραπεία.

Ερώτηση: Κατά πόσο αναιρεί αυτή η χειροπαθητική θεραπεία την κλασική ιατρική;

Απάντηση: Η Ολιστική προσέγγιση της χειροπαθητικής δεν αναιρεί την κλασική ιατρική, εξάλλου η Κλασική Ιατρική έχει κάνει τεράστια άλματα στην υπηρεσία του ανθρώπου και ο μέσος όρος ζωής έχει ανέβει. Ο Ολιστικός Θεραπευτής μπορεί να συνυπάρχει με τον κλασικό Ιατρό, να συνεργάζονται για το καλό των συνανθρώπων τους. Ο Ολιστικός Θεραπευτής όμως είναι ενάντια στην κατάχρηση φαρμάκων που γίνεται σήμερα στο βωμό του κέρδους. Ο Ολιστικός Θεραπευτής έχει την δυνατότητα της πρόληψης που είναι και ο αυτοσκοπός των επαγγελμάτων υγείας και όχι στην καταστολή των συμπτωμάτων, γιατί βλέπει τον άνθρωπο πολυεπίπεδα όπως είναι και ο οργανισμός του, εξάλλου ποιος γνωρίζει καλύτερα την πάθηση του ασθενή αν όχι τα ίδια κύτταρα του, που συνεννοούνται μεταξύ τους και γνωρίζουν και τον τρόπο ίασης τους αλλά για κάποιο λόγο αυτή η σχέση τους έχει «μπλοκάρει». Αυτός ο Θεραπευτής θα ξαναγνωρίσει τον ασθενή με τον εσωτερικό γιατρό του.

Ερώτηση: Σε ποιες περιπτώσεις παθήσεων ο ασθενής θα ήταν καλό να απευθυνθεί πρώτα σε σας; Ή δεν έχει σημασία αν προηγηθεί η χειροπαθητική θεραπεία ή κλασική ιατρική ή και φαρμακευτική αγωγή;

Απάντηση: Η Κλασική Ιατρική με την φαρμακευτική αγωγή μπορεί να συνυπάρχει με τον Ολιστικό Θεραπευτή και οι δύο στον ίδιο ασθενή. Η χρήση των φαρμάκων είναι η Τρίτη αιτία θανάτου παγκόσμια, μετά από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. Είμαστε ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Η χειροπαθητική θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως  στην Ελλάδα σε ασθενείς όταν δεν έχει προέλθει ίαση από τον κλασικό τρόπο θεραπείας και τις περισσότερες φορές έχουν «γυρίσει» σε πολλούς ιατρούς και έρχονται σε εμάς σαν ένα τελευταίο πείραμα ή τελευταία  ελπίδα για ίαση. Αμερική, Ευρώπη και σε προηγμένα κράτη είναι πιο διαδεδομένη η ολιστική θεραπεία και οι ασθενείς απευθύνονται κατευθείαν σε εναλλακτικούς θεραπευτές σε μεγάλο ποσοστό. Πολλές περιπτώσεις ο ασθενής βρίσκει ανακούφιση από την πρώτη κιόλας θεραπεία, άλλοι όμως χρειάζονται πολύ περισσότερες, επίσης άλλο είναι η ανακούφιση και άλλο η ίαση του οργανισμού. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του οργανισμού δίνουν πληροφορίες για την υγεία μας. Πρώτα «αρρωσταίνει» η ενέργειά μας,(αύρα) και μετά η ύλη μας, ένας έμπειρος Θεραπευτής το αντιλαμβάνεται αυτό, όπως και ο Βιοσυντονισμός που κινείται στην ίδια φιλοσοφία. Είναι πιο εύκολο να θεραπεύσεις την ενέργεια παρά την ύλη. Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις.

Ερώτηση: Πως αντιδράει το σώμα και ο νους στην χειροπαθητική θεραπεία;

Απάντηση: Είναι μια ήπια μη επεμβατική θεραπεία αλλά βαθιά, που γίνεται με τα χέρια και θεραπεύει όλο το σώμα, δηλαδή ολιστική.
Διενεργείται σε ένα κρεβάτι μάλαξης και ο ασθενής είναι πλήρως ντυμένος και η επαφή είναι ελαφριά.
Είναι μια θεραπεία που εμπεριέχει στοιχεία βιοδυναμικής κρανιοϊερής θεραπείας, θεραπείας πολικότητας ,οστεοπαθητικής, βελονισμού, και βιοενέργειας.
Εμφανίζεται στον θεραπευόμενο ένα ενεργειακό δυναμικό που προέρχεται από τα «ρευστά» του σώματος και τα κβάντα του σύμπαντος, με αποτέλεσμα να υπάρχει αλληλεπίδραση σε κυτταρικό επίπεδο του σώματος.
Στηρίζεται στις αρχές:
•    Η αρχή των πέντε αρχετυπικών δυνάμεων (Αιθέρας, Αέρας, Πυρ, Νερό και Γη) ,που συναντάται σε όλους τους πολιτισμούς και όλες τις ολιστικές θεραπείες.
•    Στην αρχή της δόνησης(Τίποτα δεν αναπαύεται ,το παν κινείται, το παν δονεί-κυμβάλειο°Τα πάντα ρει- Ηράκλειτος)
Είναι εμφανές πως το σώμα ανταποκρίνεται άμεσα ,ο ασθενής συμμετέχει συνειδητά η ασυνείδητα ,με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού  αυτοΐασης- αυτορρύθμισης με άμεσα αποτελέσματα
Αισθάνεται τσούξιμο, κάψιμο , ψυχρότητα, πίεση, κούραση, ασυγκράτητο γέλιο ή κλάμα, πλωτή αίσθηση στα άκρα, ζάλη ή ίλιγγο ,ακούσιες κινήσεις του σώματος, ακόμη και έλλειψη της  βαρύτητας στα άκρα του
Όταν η θεραπεία ολοκληρώνεται ο ασθενής αισθάνεται ανακούφιση και ευφορία
Υπάρχουν θεραπείες που ο ασθενής δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα του,  στην ουσία κάνει το σώμα του διορθωτικές ασκήσεις yoga ,χωρίς την παραμικρή εξάσκηση δύναμης του ασθενούς ή του θεραπευτή, οι σφυγμοί του βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου και το αποτέλεσμα είναι το πλήρες ξεμπλοκάρισμα του ασθενούς σε ψυχοσωματικό επίπεδο.
Η κυτταρική ενεργοποίηση είναι η πρώτη θεραπευτική αγωγή που εφάρμοσε ο άνθρωπος. Είναι η αγκαλιά και το χάδι της μάνας. Είναι η μεταβίβαση – μετάγγιση συμπαντικής ζωτικής ενέργειας από ένα ζωντανό οργανισμό σε άλλο.
 Είναι η θεραπευτική αγωγή που σέβεται την ακεραιότητα του οργανισμού, δεν κόβει, δεν τρυπάει  και δεν χορηγεί φάρμακα.
 Οι εναλλακτικές Θεραπείες γίνονται με ήπιο τρόπο συνήθως με αποτέλεσμα ο ασθενής να χαλαρώνει, να αισθάνεται ασφάλεια, ο εγκέφαλος του έρχεται σε επίπεδο Θ (κύματα 4-8 Hertz, μεγαλύτερα από τα α και β, κατάσταση στην οποία παράγει ο οργανισμός εγκεφαλικά κύτταρα για παθολογικές καταστάσεις του εγκεφάλου, συνήθως είναι η κατάσταση  πριν τον ύπνο).

Ερώτηση: Είναι αναγνωρισμένες αυτές οι θεραπείες; Υπάρχουν διαπιστευμένα κέντρα εκπαίδευσης για τους θεραπευτές;

Απάντηση: Σε όλο τον κόσμο η ολιστική- εναλλακτική θεραπεία έχει πεδίο εφαρμογής με πολύ καλά αποτελέσματα. Εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές χώρες η Ολιστική – Εναλλακτική Ιατρική είναι θεσμοθετημένη με επαγγελματικά δικαιώματα. Στην Ελλάδα πολλές Ολιστικές Θεραπείες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας όπως Βελονισμός, Ομοιοπαθητική, Βιοσυντονισμός και άλλα.  Στην Αμερική η Οστεοπαθητική  είναι ειδικότητα της Κλασικής Ιατρικής, άρα σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο. Σε πολλές χώρες οι εναλλακτικές θεραπείες αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών σε ιατρικές σχολές.

Διεύθυνση

Αξενίδου 8
Λάρισα 412 22

Ωράριο ΛειτουργίαςΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτέρα - Παρασκευή : 09.00 - 20:00

Σάββατο : 09.00 - 13.00

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

EmailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλέφωνο: 2413006731

Κινητό: +30 6973212887

            +30 6947330740

Follow Us